Om foreningen

Oslo Chirurgiske Sælskab er en studentforening ved det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo. Foreningen ble stiftet i 2014 av medisinstudentene Ole Christian Normann og Henrik Auråen som kombinert med interessen for kirurgiske fag, hadde et ønske om å starte en forening der studenter selv tok ansvar for å lære prosedyrer som å sy et sår eller gipse frakturer.

Medisinstudiet er et spennende studium som gir hver student en uvurderlig mulighet til oppnå kunnskap som kan bidra til å hjelpe andre medmennesker. Studiet er et profesjonsstudium og man skal gjennom utallige timer med forelesninger, kurs, seminarer og selvstudier.

Oslo Chirurgiske Sælskab ønsker å kunne tilby studentene mer trening i praktiske ferdigheter. Ferdigheter som det forventes at studentene utfører med en viss grad av kontroll når man skal ut i arbeid under studiet og ikke minst i turnus og andre legejobber. I tillegg ønsker OCS at studenter allerede ved begynnelsen av studiet skal kunne ha muligheten til å hjelpe familie, venner og naboer som har spørsmål om enklere medisinske problemstillinger.

Foreningen har som formål å fremme interesse og kunnskap innenfor kirurgiske fag, men har også fokus på å lære medisinske prosedyrer. Foreningens kjerneaktiviteter vil være kurs i praktiske ferdigheter. I tillegg vil det arrangeres forelesninger og temakvelder innenfor ulike temaer og case-konkurranser.

Oslo Chirurgiske Sælskab håper dette er et tilbud du som medisinstudent ønsker å benytte deg av. OCS vil gjøre sitt aller ytterste for at din læring skal være av topp kvalitet.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål angående foreningen, kursarrangering eller andre henvendelser.

Styret 2019

Heidi Nielsen